Wat vinden mijn klanten

Dit schrijven klanten over de resultaten van EFT voor dieren, en hoe het hun leven veranderde.

Froukje is voor ons een aanrader

Wij hebben Froukje gevonden omdat onze kattin Zeina het met zichzelf en haar verleden moeilijk had. Zij is namelijk weggelopen uit haar vorig huis/gezin en heeft bij ons stilaan een thuis gevonden. Mijn gevoel zegt dat Zeina ons naar Froukje heeft geleid vanwege haar zachtheid en respect. Na 2 behandelingen was Zeina al een heel stuk vooruitgegaan. Dit jaar opnieuw. Froukje heeft haar ritme en grenzen effectief gerespecteerd. Ze heeft ons ook duidelijke en accurate informatie gegeven. Fijn. Zeina is nu meer open en zichzelf, lichter en rustiger. Zalig om te zien. Froukje is voor ons een aanrader.

Anton, Ossendrecht

EFT is écht een probaat middel

Vanmorgen was mijn pony Bart nog druk en dwingend, vanmiddag (na jouw consult) stond er een vriendelijk kijkend paardje voor me. Hij werkte prima mee, was relaxed en lief bij de smid. Van zo'n paard kan ik wel houden, echt zoooo fijn. EFT is écht een probaat middel. Bart houdt tegenwoordig zelfs van knuffelen. GENIETEN! Dank je wel, wat een verschil.

Marijke, Eindhoven

Het verschil is zo mooi

Onze poes Saartje hebben wij uit het asiel. Ze is 15 jaar en doof. Ze was angstig en erg wantrouwend. Froukje heeft EFT op haar toegepast en het verschil is zo mooi. Ik ben blij dat ik je gevonden heb Froukje. Wij willen je nogmaals bedanken voor je hulp.

Carla, Gouda

Al na de eerste sessie zag ik veranderingen

Froukje, de manier waarop jij met de honden communiceert, is hartverwarmend, liefdevol en behulpzaam. Ook in het contact met mij - als baasje - was er een grote betrokkenheid. Dit blijkt ook uit jouw oprechte blijdschap toen mijn honden goed reageerden op de sessies. Het is bijzonder fijn dat mijn honden nu minder gespannen en onzeker zijn. Ontzettend bedankt voor je hulp. Dankij jou genieten mijn honden veel meer van het leven.

Mariska, Zwolle

Fleur is verlost van haar trauma

Het gaat – twee weken na de sessie – heel goed met mijn cocker spaniel Fleur. Ik denk dat ze het verdriet over de dood van haar hondenvriendin een plaatsje heeft gegeven. Ik merk niets meer van een trauma. Dus je hebt goed werk verricht, bedankt ervoor.

Emma, Dieren

Door de inzichten die Froukje me gegeven heeft, hebben we enorme sprongen gemaakt

Mijn Duitse Herder Silas is veranderd na de sessies met Froukje. Hij valt veel minder vaak uit tegen andere honden en wil steeds beter luisteren tijdens de wandelingen. Hij reageert steeds beter op mijn leiding. Ik ben heel blij met dit resultaat. Ik heb veel meer vertrouwen in hem gekregen en dat maakt dat ik me rustiger voel. En dat voelt hij. Heel fijn allemaal. Dank je wel voor alles.

Natasja, St. Michielsgestel

Ik had niet verwacht dat EFT zoveel zou doen

Ik heb Froukje benaderd voor mijn paard Zalli. Ze was erg gespannen, argwanend en onrustig. Froukje heeft haar benaderd en uit het gesprek is duidelijk geworden waar haar spanning vandaan komt. Ik houd daar nu meer rekening mee en praat veel met haar. Ze is een stuk relaxter geworden. Maar toen was er nog een problem; ik had zelf de nodige spanning bij mij en dat werkte niet erg mee. Dus vroeg ik Froukje mij ook te helpen dmv EFT. Dit hebben wij enkele dagen later gedaan. De sessie heeft bij mij veel spanning weggehaald en een paar dagen daarna kon ik een heel stuk relaxter op Zalli rijden; ik kan beter en meer ontspannen zitten waardoor Zalli zich ook meer en beter kan ontspannen. We zijn er nog niet maar het gaat stukje bij beetje beter. Ik had niet verwacht dat het zoveel zou doen. Maar ik heb zelf ervaren wat het met mij gedaan heeft. Ik ben Froukje enorm dankbaar dat ze zowel mijn paard als mij heeft willen helpen.

Annelies, Apeldoorn

Froukje helpt de dieren echt en laat ze in hun waarde

Mijn paarden mogen het zeggen… Ik heb Froukje gevraagd mij te helpen bij 1 van mijn paarden. Hij wilde wel de trailer in, maar tijdens het vervoer raakte hij volledig in paniek. Op internet heb ik gezocht naar een ‘animal communicator’ maar dat gaf mij niet het gevoel dat er ook daadwerkelijk iets opgelost zou worden, alleen een verhaal zou hem niet helpen. Het is heel bijzonder wat Froukje doet. Ze laat het paard aan het woord en kijkt wat hij op dat moment nodig heeft. Het trailervervoer kwam niet als eerste naar boven; er was een diepe somberheid die eerst aandacht vroeg. Na 3 sessies begon mijn paard echt te veranderen, kreeg meer zelfvertrouwen, ook naar de andere paarden. We hebben toen weer een keer een kort ritje gemaakt met de trailer en hij stond er rustig in, heeft nauwelijks geprotesteerd en was gewoon op z’n gemak. Fantastisch! Het mooie aan de manier van Froukje is dat de onderliggende “trauma’s” ook meegenomen worden en het dier in z’n geheel vrolijker wordt. Het heeft zijn leven een stuk fijner gemaakt, op een manier waar ik zelf met trainen niet bij zou kunnen of het zou nog jaren gaan duren. Froukje heeft ook een ander paard van mij behandeld. Dit was totaal anders omdat het paard zelf liet zien vrij ongecompliceerd te zijn, de merrie vond zelf 1 sessie genoeg. Ook hier heb ik heel veel aan gehad omdat het paard aangaf wat ze wilde in haar leven; lekker buiten rijden en verder geen gedoe in de rijbak! Het heeft een hoop verklaard van haar gedrag en met deze ene sessie is het lot van haar verdere leven bepaald. In plaats van alsmaar te proberen iets voor elkaar te krijgen wat ze niet wil, doen we nu waar ze goed in is en de resultaten zijn geweldig! Froukje helpt de dieren echt en laat ze in hun waarde, ik kan het iedereen aanraden.

Marjan, Biddinghuizen

EFT werkt

Mijn poes Saartje; zo relaxed als ze nu is, zo gestrest was ze toen ze bij me kwam. Toen ik Froukje over haar gedrag vertelde, besloot zij op de landelijke EFT-dag tijdens haar workshop de hele groep te vragen EFT op Saartje toe te passen. Het werkte; Saartje begon zich te ontspannen. We zijn nu ruim een half jaar verder en Saartje is de leukste kat die ik ooit heb gehad. Ze speelt met de hond, komt graag bij me zitten, luistert goed en ik kan alles met haar doen. Dankzij EFT heeft zij nu een gelukkig leventje.

Mary, Den Dungen

Kuma is weer een blije hond

Wij zijn superblij dat het Kuma zo goed gaat en genieten iedere dag van haar teruggekeerde blijdschap. En dat mede dankzij jouw goede EFT en adviezen. Dank je wel Froukje!

Nadja, Boxtel

De begeleiding van Froukje heeft ons enorm geholpen bij dit moeilijke besluit

Onze poes Nicci was altijd levendig en dol op eten. Wanneer ze ziek wordt en haast niet meer eet, constateert de dierenarts een alvleesklierontsteking. We geven haar de beste zorg die we kunnen: we voeden haar bij en ze is een week bij de dierenarts, waar we haar elke dag bezoeken. Een heel intensieve periode, met de wil en het vertrouwen dat ze weer helemaal de oude wordt. Helaas mogen alle inspanningen niet baten en komt het moment dat we moeten besluiten haar te laten inslapen. Geconfronteerd met een haast onmogelijk besluit, vragen we Froukje om contact met Nicci te hebben.

Nicci geeft aan dat ze haar voedsel niet meer verteerd krijgt en dat ze heel erg moe is. Dat helpt ons om ons bij het besluit neer te leggen. De uren daarna lijkt het alsof er een last van Nicci is afgevallen: ze komt ons weer opzoeken, knort weer en geniet van het zonnetje. Samen brengen we een mooie laatste nacht en dag met haar door.

Het heeft ons enorm geholpen te weten dat ze er klaar voor was om te sterven. Nicci liet ons weten dat wij het niet te zwaar moesten maken en vooral aan de mooie momenten moesten denken. Ook na haar overlijden heeft Froukje contact met Nicci gehad; haar energie voelde licht en opgelucht. Het ging weer goed met Nicci.

De begeleiding van Froukje heeft ons enorm geholpen bij dit moeilijke proces en daarvoor zijn we uiterst dankbaar.

Marcel, Rotterdam

Wonderlijk, zo'n intens contact met dieren

Ik vind het iets wonderlijks wat Froukje doet. Zo knap dat zij zo intens contact kan maken met dieren. Ik denk dat maar weinig mensen dat kunnen.

Ik ben heel blij voor Marieke, de shetlandpony, dat ze zich na haar gesprek met Froukje beter voelt. Ik zie écht verschil bij haar.

Marie-José, St. Michielsgestel

Ik zal bij een volgend poezenprobleem heel graag weer bij haar aankloppen

Treurig waren we toen kater Dirk al een week weg was. In het telefonisch gesprek met Froukje – we wonen 100 kilometer van elkaar -, waarin ik de situatie uitlegde en zij alles over Dirk en zijn leven in Amsterdam - noord wilde weten, kwam Froukje heel eerlijk, prettig en praktisch over: 'Ik heb nog nooit eerder gewerkt met een dier dat kwijt is, maar ik wil het graag proberen.' Ze leefde ook enorm mee en legde uit wat ze ging doen.

Toen vlak na haar actie Dirk door het poezenluik naar binnen kwam, was ze bijna net zo blij als wij. Bescheiden is ze ook: 'het kan ook toeval zijn, dat zullen we nooit weten.' Alhoewel het moeilijk te bevatten is hoe haar werkwijze effect kan hebben, zal ik bij een volgend poezenprobleem heel graag weer bij haar aankloppen.

Florrie, Amsterdam

Een bijzondere ervaring om samen met Froukje met de hond te praten

Het was voor mij een heel bijzondere ervaring om samen met Froukje met Boyke, mijn logéhond, te praten. Tijdens het gesprek vroeg Froukje me wat er met hem was gebeurd nadat hij in het bos was achtergelaten. Als in een film zag ik het hele gebeuren voor me en kon ik het haar haarfijn vertellen.

Het is ongelooflijk, maar Boyke is sinds het gesprek een veel rustigere hond. Hij wacht nu geduldig tot ik thuiskom. Leuk om te zien hoe blij hij dan is, keer op keer op keer.

Annelies, Oirschot

Door Froukje ben ik met mijn poezen gaan praten

Toen alle drie de poezen hier in huis zich ongelukkig voelden, dacht ik ineens: 'Waarom zou ik de spanning tussen hen nog langer aankijken?

Ik heb een vriendin die zoiets op deskundige wijze voor me kan oplossen.' Na afloop van het gesprek dat Froukje met onze poezen had, heeft ze me gevraagd tegen Birdy te zeggen: 'Je bent hier een logé'. Dat werkte, Birdy kent haar plaats nu.

Froukje heeft me geleerd met de poezen te praten. De poezen zijn niet veranderd, maar ze hebben elkaar geaccepteerd. Ik vind het hartstikke fijn dat de situatie in huis rustig is geworden. Er is weer harmonie.

Mieke, Soerendonk

Froukje heeft ons behoed voor overhaast handelen

Onze oude kater Puffel leek er erg slecht aan toe. Ik stond op het punt hem te laten inslapen. Toen dacht ik aan Froukje: zij kan bij dieren aanvoelen of ze nog levenslust hebben. Puffel vertelde haar dat hij, ondanks zijn misselijkheid, nog wel door wilde met 't leven. Hij begon weer te eten. We zijn heel blij dat Froukje's gesprek met Puffel ons behoed heeft voor overhaast handelen. Vijf maanden later is Puffel overleden.

Ineke, Boxtel