Vechtende katers in huis

Binky is als jonge zwerfkater bij een familie komen aanlopen waar hij niet kon blijven. Sietske en haar gezin adopteren deze zwerver, terwijl er al een andere kater in hun huis woont: Reus.

Hoewel Reus en Binky ieder aardige katers zijn, vechten ze vaak met elkaar. Daarbij vliegen de plukken haar in het rond. Om te voorkomen dat ze vechten, zet Sietske de katers vaak in aparte ruimtes.

Dat geeft even rust, maar ze kunnen dan niet naar buiten wanneer ze dat willen. De situatie geeft zoveel stress in het gezin dat wordt overwogen voor Binky een ander thuis te zoeken. Sietske spreekt me hierover aan en vraagt zich af of ik iets kan doen.

poes Binky

Een gesprek met iedere kater apart

In het gesprek dat ik heb met Binky vertelt hij me dat hij geen eigen plek in huis heeft waardoor hij zich niet echt thuis voelt. Als hij ergens rustig ligt, jaagt Reus hem weg. Vandaar dat hij vaak buiten is. Daar heeft hij de ruimte en laat Reus hem met rust. Reus is zich van geen kwaad bewust. Hij ziet het vechten met Binky als een leuk spelletje. Wanneer ik hem vertel dat het voor Binky niet zo leuk is, begrijpt hij dat.

Binky voelt zich eindelijk thuis

Ik vertel Sietske wat de katers me hebben laten weten en vraag haar of ze Binky wil vertellen dat haar huis zijn thuis is, dat Binky daar mag blijven wonen en erbij hoort. Sietske doet dit in heldere, korte zinnen. Binky reageert daar goed op: hij heeft intussen zijn eigen plekje in huis gevonden en is vaker binnen. Heel af en toe kan Reus het niet laten en is het weer vechten geblazen. Sietske leidt ze dan af, waardoor de ruzie snel is afgelopen.