Poes is niet meer te redden

Poes Nicci wil niet eten

Nicci is een lapjeskat van 12,5 jaar, die altijd van haar eten genoot. Als Marcel me belt, eet Nicci al 3,5 week nauwelijks iets. De dierenarts onderzoekt haar bloed; Nicci heeft een alvleesklierontsteking. Ze krijgt medicijnen waar ze iets van opknapt, maar ze wil nog steeds niet eten.

De poes is heel moe

Marcel vraagt me met Nicci te praten en haar te vragen waarom ze niet wil eten, of ze misselijk is, of ze pijn heeft. Nicci laat me in het gesprek weten dat ze zich erg vol voelt. Haar darmen werken niet goed, ze kan haar voedsel niet verteren. Ze zou zich fysiek en emotioneel graag lichter willen voelen. Ze heeft geen pijn, maar ze is erg moe.

poes Nicci Froukje Strik

Het moeilijke besluit wordt genomen om de poes te laten inslapen

In de dagen erna gaat Nicci's toestand snel achteruit. Na anderhalve week zitten Marcel en Karen met een doodzieke Nicci bij de dierenarts. Er is niets meer dat Nicci kan helpen. Er wordt besloten Nicci de volgende dag thuis te laten inslapen. Marcel vraagt me die avond een sessie met Nicci te doen en haar te laten weten dat Marcel en Karen alles hebben gedaan om haar weer gezond te maken. Marcel vraagt me om haar uit te leggen wat er de volgende dag gaat gebeuren en of Nicci het eens is met dit besluit. Heeft ze nog wensen?

De poes laat weten dat ze rust wil

In het gesprek laat Nicci me weten dat ze er aan toe is om in te slapen. Ze is zó moe, ze wil rust. Ik leg Nicci uit wat er morgen gaat gebeuren. Heeft ze nog een wens? Ze vraagt of Marcel en Karen het niet te zwaar willen maken. Ze heeft een prachtig leven met hen gehad, er was veel wederzijdse liefde en daar is ze dankbaar voor. Ze wil tijdens de laatste spuit op schoot liggen en aaitjes krijgen.

De poes wist wat er ging gebeuren en was rustig

Nicci is de volgende dag heel rustig als ze haar laatste spuitje krijgt. Marcel vertelt me later dat ze wist wat er ging gebeuren en dat ze er vrede mee had. Dat was voor Karen en hem een troost in dit razend moeilijke moment.

De poes is bevrijd van haar pijnlijke lichaam

Twee weken later vraagt Marcel me of ik contact wil maken met haar ziel en haar wil vragen hoe het met haar gaat. Nicci laat weten dat het goed met haar gaat; ze is blij bevrijd te zijn van haar pijnlijke lichaam. Haar energie voelt licht, zonnig en rustig. Ze vraagt Marcel en Karen vooral aan de mooie momenten te denken.