Poes is doodsbang voor mensen

Poes Saartje is heel bang voor mensen

Saartje is 1,5 jaar als ze bij Mary komt wonen. De vorige poes van Mary is voor haar deur overreden en zowel zij als haar hond Coco verlangen weer sterk naar een poes in huis. In het asiel is geen geschikte poes te vinden en Mary gaat op zoek op Marktplaats. Daar vindt ze een poes die weg moet omdat de dochter des huizes allergisch is voor poezen. Als Mary daar aankomt, treft ze een chaotisch huishouden aan waar meerdere poezen en een hond wonen; het verhaal van de allergie klopt niet.

poes Saartje Froukje Strik

De poes verstopt zich uit angst

Mary neemt de poes mee en noemt haar Saartje. Bij thuiskomst wil Mary de poes, die heel bang uit haar ogen kijkt, rustig laten wennen aan haar nieuwe omgeving en laat haar een tijdje met rust. Als Mary polshoogte gaat nemen, is Saartje nergens vinden. Na lang zoeken vindt Mary haar ineengekropen achter een keukenkastje. Ze blijft zich de eerste dagen op de meest vreemde plekken verstoppen en eet niet: ze is doodsbang voor mensen.

Gezamenlijk EFT voor Saartje

Mary leest in de krant dat ik een workshop EFT, emotional freedom techniques, voor dieren organiseer en geeft zich op. Per workshop kies ik een dier waar we gezamenlijk EFT op gaan toepassen. De angst van Saartje lijkt mij geschikt voor deze workshop. Ik begin de workshop met de uitleg van EFT en hoe mensen dat op zichzelf kunnen toepassen. Daarna passen we met elkaar EFT op Saartje toe.

De poes heeft haar angst overwonnen

Enkele dagen na de workshop laat Mary me weten dat het al beter met Saartje gaat: ze eet en ze verstopt zich niet meer. In de weken daarna zoekt Saartje stap voor stap toenadering tot Mary. Vijf maanden later stuurt Mary me een filmpje waarop Saartje de snuit van Coco, de hond, een uitgebreide wasbeurt geeft; ze zijn dikke maatjes geworden. 

Saartje voelt zich inmiddels thuis en heeft het naar haar zin. Ze heeft haar angst tegenover Mary overwonnen en is graag bij Mary in de buurt. Als er vreemden binnen komen, is ze op haar hoede en bij mannen vlucht ze de kamer uit.

EFT werkt

Mary is enthousiast over EFT. Ze heeft gezien wat het voor Saartje heeft gedaan en in lastige of spannende situaties past ze het met succes op zichzelf toe.