Praten met honden

In de volgende situaties helpt praten met honden:

  • Je hebt een hond gezien in een asiel. Zal de hond ook jou als levensgezel kiezen, wanneer hij iets te kiezen heeft? Heeft hij trauma's en hoe kan hij daarvan af geholpen worden?
  • Je hond is oud en je vraagt je af hoe hij aankijkt tegen de dood. Is hij klaar met het leven of wil hij nog een tijdje bij je blijven? En wat kun jij dan doen om zijn laatste levensdagen voor hem zo prettig mogelijk te maken?
  • Je wilt je hond voorbereiden op de komst van een baby, een ander huisdier, een behandeling bij de dierenarts, een nieuwe omgeving, een reis, een verhuizing, een show. Hoe doe je dat?
  • Je wilt jezelf en jouw hond voorbereiden op een aanstaand definitief afscheid. Wie helpt je daarbij?
  • Je vraagt je af wat de oorzaak is van de angst, de agressie, de nervositeit, het verdriet, de woede die je bij je hond ziet. Hoe kun je hem van deze nare emoties afhelpen?

Praten met honden

Ik praat met honden, stel ze vragen en luister naar wat ze mij te vertellen hebben. Praten met honden wil zeggen dat ik met ze in gesprek ga en tegelijkertijd EFT, emotional freedom techniques, toepas. Met een foto van jouw hond, de gegevens die jij me geeft en het probleem dat jij met je hond hebt, ga ik aan het werk.

Een voorbeeld; je hond blaft voortdurend wanneer jij van huis bent

Stel, je werkt overdag buitenshuis en je hond blaft voortdurend wanneer jij van huis bent. Je buren worden er gek van en je hond is ’s avonds bekaf. In het gesprek dat ik met je hond heb, laat hij me weten dat hij niet begrijpt waarom hij als pup bij zijn moeder, broertjes en zusjes werd weggehaald.

Hij heeft deze akelige herinnering opgeslagen in zijn onderbewuste en iedere keer dat jij weggaat, wordt de emotie van de herinnering getriggerd: je hond is doodsbang dat hij zijn roedel weer kwijtraakt.

De verlatingsangst verdwijnt

Met EFT voor dieren pak ik in dit geval de verlatingsangst van je hond aan. In het gesprek met hem werk ik net zo lang met hem tot de emotie verlatingsangst neutraal is. Het resultaat is dat wanneer jij jouw huis verlaat, jouw hond deze situatie niet meer koppelt aan zijn angst om zijn roedel te verliezen.

Praten in plaatjes

Wanneer ik de verlatingsangst bij je hond heb geheeld, ‘praat’ ik met hem in de vorm van plaatjes. Ik laat hem via beelden zien dat jij altijd terug komt, hoe hij rustig alleen in zijn mand ligt wanneer jij weg bent en hoe blij jullie allebei zijn wanneer je thuis komt.