Communiceren met katten

Communiceren met katten helpt in de volgende situaties:

  • Jouw kat is weggelopen. Je hebt overal gezocht, asielen gebeld, posters opgehangen. Wat kun je nu nog doen om hem te vinden?
  • Je ziet dat je kat boos, angstig, treurig, hulpeloos, agressief is. Hoe kom je erachter wat hem dwarszit en hoe kun je hem van deze negatieve emoties afhelpen?
  • Hoe bereid je je kat voor op een behandeling bij de dierenarts, een operatie, een verhuizing, de komst van een nieuw dier in huis?
  • Je kat is oud en ziek, en je vraagt je af of hij klaar is met zijn leven. Hoe kom je erachter of hij nog een tijdje hier wil blijven, ondanks zijn ziekte, pijn of ouderdom? Hoe weet je of hij geholpen wil worden wanneer het moment daar is?
  • Je hebt een kat gezien in het asiel en je wilt hem graag adopteren. Hoe weet je of de kat bij jou wil komen wonen?

Slapende poes

Communiceren met katten

Mijn manier van communiceren met katten bestaat uit verschillende componenten. Ik praat met hem, stel hem vragen en luister goed naar zijn antwoorden. Tegelijkertijd pas ik EFT toe om zijn probleem op te lossen.

Een voorbeeld; je wilt je kat een andere naam geven

De meeste katten worden aangeboden vanuit hun nest of via een asiel en meestal hebben ze al een naam gekregen. Wat nu als de naam je niets zegt of je vindt de naam niet bij de kat passen? Dat is jouw mening, maar wat vindt je kat?

Misschien vindt hij de klank te hard, de naam te kort, de betekenis ongepast. Als hij vindt dat zijn naam prima bij hem past, kun je nog overwegen om hem anders te gaan noemen, maar dan is het wel zo aardig om de nieuwe naam aan hem voor te leggen. Hij moet er tenslotte mee leven.

In mijn communicatie met je kat zal ik hem vragen wat hij van de naam vindt. Vindt hij de naam bij hem passen? Heeft hij goede associaties met het woord? Resoneert de naam met hem? Is er een andere naam die beter bij hem past? Of een klank?

Je kat voelt namelijk feilloos aan wat hij prettig vindt en wat bij hem past. Hij zal je dankbaar zijn als hij mee mag beslissen over zijn naam. Tenslotte zal hij deze naam iedere keer horen wanneer jij contact met hem wil.