Over Froukje Strik

Ik vind dieren geweldig gezelschap

Ik zorg al mijn hele leven voor dieren, heb respect voor ze en houd van ze. Wanneer Sophie me met haar bruine hondenogen aankijkt, maakt mijn hart een sprongetje: zo iets moois en liefs. Toen ik een foto van haar zag - ze werd ter adoptie aangeboden vanuit het asiel - wist ik meteen dat ze bij mij welkom was. Ze woont nu twee jaar bij me en onze vriendschap groeit nog met de dag.

Paarden pony’s, honden, katten en ezels

Ik heb mijn leven gedeeld met paarden, pony’s, honden, katten en ezels.

Een grote vriend van mij is Boeke, een bruine ezel met veel bravoure en een piepklein hartje. Hij is bij me komen wonen, samen met zijn halfbroer Saffie toen ze een half jaar oud waren. Saffie had slecht werkende nieren. Op tweejarige leeftijd heb ik hem moeten laten afmaken.

Boeke en ik waren ontroostbaar. Ik beloofde Boeke een mooie, gezonde vriendin en dat werd Charlie. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze wonen nu in een kudde van acht ezels, maar Boeke en Charlie wijken niet van elkaars zijde.

Wat dieren mij leren

Van de katten heb ik geleerd hoe ik me ’s ochtend moet uitrekken voordat ik uit bed stap, wat de beste plekjes in de zon zijn en hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. De paarden en pony’s hebben me geleerd dat ik ze liever verzorg dan ze berijd. Met de ezels heb ik veel gelachen: ze zijn ondeugend, vindingrijk, eerlijk en ongelooflijk lief.

Honden zijn mijn kwispelende klok; zij wijzen me erop dat het tijd is om op te houden met werken en iets leuks te gaan doen: een knuffel, wandelen of eten. Alle dieren hebben mij geleerd om geduldig en rustig te zijn.

Praten met dieren en EFT

Ik praat al mijn hele leven met dieren en voel wat er in hen omgaat. Lange tijd heb ik gedacht dat iedereen dieren kon aanvoelen.

Vier jaar geleden ging ik bij Yvonne Toeset een opleiding EFT voor professionals volgen, emotional freedom techniques. Met EFT neutraliseer je ongewenste emoties door met je vingertoppen op een aantal acupunctuurpunten te kloppen.

Op een dag leerden we de ‘vervangende techniek’. Dat houdt in dat ik op de acupunctuurpunten van mijn lichaam klop om de negatieve emoties van een ander te neutraliseren. Deze techniek pas je toe bij mensen bij wie het kloppen op hun lichaam te belastend is, zoals bij erg oude mensen, zieke mensen en bij baby’s.

Ik kwam meteen op het idee om EFT toe te passen op dieren. Van Gwyneth Moss, een EFT master in Engeland, heb ik geleerd hoe ik dat kon doen, en ook hoe ik EFT op afstand kan doen.

Dieren en mensen gelukkig maken

Het liefste zou ik alle dierenleed in de wereld oplossen. Dat is niet reëel, maar ik kan bijvoorbeeld wel met de kater praten die is weggelopen en hem vertellen dat er thuis op hem wordt gewacht. Ik kan hem het beeld laten zien van zijn favoriete plekje in huis en hem vertellen dat zijn mensen diep ongelukkig zijn. De kans is groot dat hij daarna naar huis gaat.

Als ik even later hoor dat zijn mensen dolblij zijn met zijn terugkomst, dan heb ik tenminste één dier en zijn mensen gelukkig gemaakt.

Praten met dieren kan alleen vanuit mijn hart. Hoe vaker ik met dieren communiceer, hoe verder mijn hart zich opent en hoe meer dieren een fijn leven hebben.

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe ik het leven van jou en je dier fijner kan maken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!