Hoe werkt EFT voor dieren?

Wanneer je dier iets meemaakt, slaat het de bijbehorende emotie op in zijn onderbewuste. Als het om een positieve emotie als vertrouwen gaat, dan stroomt zijn energie vrij door zijn blaasmeridiaan en zal hij ontspannen zijn.

Heeft je dier een gebeurtenis als beangstigend ervaren, dan roept een vergelijkbare situatie iedere keer angst bij hem op. Angst geeft een blokkade in de niermeridiaan. Zo'n blokkade kun je vergelijken met een kortsluiting. Met EFT los ik die blokkade op.

Wat ervaart jouw dier als negatief?

Jouw dier leeft in een wereld waarin er vanalles met hem gebeurt. Hij maakt leuke en fijne dingen mee, maar er zijn ook situaties die hij als negatief of akelig beoordeelt. Omdat wij mensen anders denken dan dieren, begrijpen we niet altijd wat zij als negatief ervaren. Je doet je best om goed voor hem te zijn, maar jouw dier kan dat anders zien.

Hoe kom je erachter wat jouw dier dwarszit?

Om erachter te komen wat jouw dier dwarszit, praat ik met hem. Ik stem me af op de frequentie van je dier en praat met hem via gedachten, kleuren, licht/donker, idee├źn, plaatjes, geuren en smaken. Ik stel hem vragen en laat veel stiltes toe. Op die manier voel ik wat er in jouw dier omgaat en waar de negatieve emoties zitten.

De visieuze cirkel wordt doorbroken door EFT

Tijdens het gesprek met je dier pas ik continu EFT toe. Ik doorloop met hem zijn leven, te beginnen bij zijn geboorte. Bij iedere gebeurtenissen ga ik na of er een trauma is of dat hij er negatieve emoties aan koppelt.

Als dat zo is, dan neutraliseer ik de negatieve emotie met EFT. Dat betekent dat de negatieve emotie wordt losgekoppeld van de nare ervaring.

De visieuze cirkel van de herinnering aan een nare situatie, het oproepen van de bijpassende negatieve emotie en het vertonen van het bijbehorende gedrag, is dan verbroken.

Hoe voelt jouw dier zich na het gesprek met EFT?

Kun je je voorstellen hoe je dier zich voelt als hij zijn emotionele ballast kwijt is? Als hij zich niet steeds schrap hoeft te zetten voor iets wat spanning bij hem oproept? Hij zal lekker in zijn lijf zitten en zich kunnen ontspannen.

Zijn leven is leuker, zijn prestaties beter en jij geniet daardoor meer van je dier. Is het niet prachtig dat je met een eenvoudige techniek als EFT zoiets voor elkaar krijgt?